Muuttajan muistilista

Muuttoilmoitus postiin ja väestörekisteriin (maistraattiin). Ilmoitus tulee tehdä viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Internetissä: www.muuttoilmoitus.fi tai
Puhelimitse: 0200 71 000 (pvm/mpm)

Lomakkeella Postin, Maistraatin tai KELA:n toimistoissa

⇒ Ilmoitus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta posti löytää perille heti muuttopäivästä alkaen. Posti kääntää lähetykset maksutta kuukauden ajan, jonka jälkeen palvelun voi uusia vuodeksi kerrallaan.

⇒ Uusi osoitetieto välittyy automaattisesti monille viranomaisille: muun muassa seurakunnat, Ajoneuvohallinto, Kela, verohallinto ja puolustusvoimat

⇒ Muutto Suomesta ulkomaille ja ulkomailta Suomeen on ilmoitettava kirjallisesti joko internetissä tai lomakkeella. Muuttoulkomailla osoitteesta toiseen ilmoitetaan maistraattiin tai Suomen edustustoon.

⇒ Ilmoitus sekä vanhalle että uudelle isännöitsijälle kolmen päivän sisällä muutosta.

⇒ Sähköyhtiölle tulee ilmoittaa muutosta noin kaksi viikkoa ennen muuttoa, jotta yhtiö voi järjestää mittareiden luennan ja laatia uudet sopimukset uuteen asuntoon.

⇒ Internet- ja kaapeli-TV‐sopimukset

⇒ Vakuutukset, tarkista vastaako vakuutuksen sisältö uutta kotiasi.

⇒ Muista muuttoilmoitukset myös pankkiin, puhelinoperaattorille, työnantajalle, lehtiin, kirjastoon, järjestöille ja yhteisöille, ystäville ja sukulaisille. Postista saa veloituksetta osoitteenmuutoskortteja.

Ota yhteyttä

Tapojärvi

Anna Tapojärvi

Toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, kaupanvahvistaja, yrittäjä.

Oletpa sitten myymässä tai ostamassa unelmiesi kotia minun asiakkaana voit aina luottaa siihen, että palvelen sinua rautaisella ammattitaidolla ja periksiantamattomasti.

+358 40 5878 010

anna@asuntokauppiaat.fi

twitterfacebookinstagramLinkdin

 

Tilaa uutiskirjeemme