Putkiremontti edessä – kannattaako asunnon myynti

Alkaako teidän taloyhtiössä putkiremontti ensi tai sitä seuraava keväänä ja harkitset kodinvaihtoa? Putkiremontin eli linjasaneerauksen yleisin ajankohta on kevät, joten nyt sinulla on luonnollisesti ennen remonttia 8 – 20 kuukautta aikaa miettiä myös omia vaihtoehtoja.

Tällä hetkellä, kun tarkkailet asuntomarkkinoita, tulee syksyn mittaan myyntiin paljon asuntoja, joihin putkiremontti on juuri valmistunut. Todennäköisesti niiden arvokin on noussut, joten on aiheellista pohtia kannattaako putkiremontoimattoman asunnon myynti vai onko parempi odotella läpi remontin?

Asunnon arvo vs. todelliset kustannukset

Talon putkien tullessa 40-60 vuoden ikään on putkiremontti ajankohtainen. Remontti on totta kai upea mahdollisuus uudistaa myös asunnon kokonaisilmettä, mutta sinun on syytä laskea tarkkaan, kuinka kannattavaa se lopulta on.

Tässä putkiremontin plussat ja miinukset:
+ Putkiremontoitu asunto on yksinkertaisesti helpompi myydä, koska kysyntä on suurempi
+ Yleensä myös vessa, kylpyhuone (märkätilat) ja keittiö ovat uudet
+ Asunnon arvo kasvaa – kuitenkin keskimäärin vain noin 3%
– Varmista millainen putkiremontti on edessä; jos kyseessä on vain käyttövesiputkiston uusiminen, edessä on vielä toinen remontti (ja kuluerä) viemäriremontista
– Putkien uusiminen maksaa noin 600-1 000€/m² ja putkien kunnostus 200-500€/m².
– Asunnon hinta alkaa laskea noin kuutta vuotta ennen remonttia ja vuotta ennen saattaa ero olla jopa 9 prosenttia
– Remontti kestää yhden huoneiston kohdalla jopa 3 kk, selvitä tarkkaan arvioitu kesto

Ammattilainen auttaa löytämään oikean hinnan ja myyntihetken

Monesti asunnonmyynti on lopulta kannattavampaa ennen putkiremonttia kuin sen jälkeen. Kaikissa tapauksissa myyntihinta ei välttämättä ole se mitä olit odottanut, mutta myös putkiremontin kustannukset saattavat yllättää. Putkiremontin kustannuksia ei myöskään suoraan pysty siirtämään remontoidun asunnon myyntihintaan.

Jokaiselle kodille löytyy kuitenkin aina uusi omistaja, ennemmin tai myöhemmin. Älä siis huoli, huomioi tarkasti ylläolevat seikat ja huomioi myös asuntosi ostohinta miettiessäsi vaihtoehtoja. Lopullisen ja tarkimman arvion / arviokirjan asunnostasi saat totta kai valtuutetulta kiinteistönvälittäjä LKV:ltä, joten älä epäröi tarttua puhelimeen ja soittaa minulle!

Ota yhteyttä

    Haluatko että otamme yhteyttä sinuun?

    Jätäthän meille yhteystietosi ja lyhyen viestisi niin otamme sinuun yhteyttä pikimiten

    Yksityisyytesi on meille tärkeä, tutustu tietosuojaselosteeseemme.

     

    Tilaa uutiskirjeemme