Kodin turvallisuus – Turvaa kotisi loman ajaksi

Loma-ajat lähestyvät ja kaukomatkailu ulkomailla on monilla suunnitelmissa. Muistathan kuitenkin, että lomamatkojen ja muiden pidempien poissaolojen aikana tyhjä koti houkuttelee varkaita. Asuntomurtojen määrä on kaksinkertaistunut viimeisen kymmen vuoden aikana Suomessa!

Vielä ehdit varautua kotisi turvaamiseen loman ajaksi. Tässä Asuntokauppias Annan kymmenen hyväksi havaittua vinkkiä kodin turvaamisesi:

1. SOME

Älä leveile Facebookissa tai Instagramissa omaisuudellasi. Äläkä missään nimessä kerro, milloin olet lomamatkalla.

2. POSTILAATIKKO

Pursuava postilaatikko voi houkutella paikalle kutsumattomia vieraita. Älä kerrostalossakaan päästä lehtiä kerääntymään postiluukkuun, vaan pyydä jotakuta poistamaan postit. Voit myös lukea postisi tuoreena lomallasi! Lomapostin käyttäjänä voit itse päättää, miten ja minne haluat postisi. Tai voit jättää sen Postin säilytettäväksi lomasi ajaksi. Lue lisää Postin palveluista: http://www.posti.fi/loma_ajan_posti/

3. LUMI

Pyydä naapurilta apua lumien luomisessa.

4. HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ

Vielä ehdit tilata hälytysjärjestelmän kotiisi. Meillä on kodin turvana Verisure ja voin varmuudella suositella. https://www.verisure.fi/

Tilastojen mukaan murtohälyttimellä varustettuihin asuntoihin murtaudutaan hyvin harvoin. Laitteet tekevät murrosta tai palosta hälytyksen vartiointiliikkeeseen. Vartiointiliike soittaa asiakkaalle, lähettää paikalle vartijan tai hälyttää muuta apua. Laitteet ja vartiointi myydään valmiina pakettina tai ne ostetaan erikseen. Mitä laitteita kotiin tulee? Ovikoskettimia, liiketunnistin, turvakamera, sireeni ja näppäimistö, josta hälytys pannaan päälle ja pois. Hälytystarrat ikkunoissa ja ovissa kertovat murtosuojauksesta.

5. PIILOTA

Arvoesineet kuten korut ja taulut kannattaa piilottaa. Korurasiat vaatekaapin perimmäiseen piiloon vaatemytyn taakse. Taulut voit nostaa sohvan taakse, näin ne ovat poissa näkyviltä. Suora näkyvyys esimerkiksi pihamaalta tai kadulta suoraan asuntoon ja mahdollisiin arvokkaisiin tavaroihin voi myös lisätä murtoriskiä. Kiinnitä siis huomiota varsinkin niihin arvoesineisiin jotka näkyvät kurkatessa ikkunasta sisään.

Mutta älä piilota kaikkia tavaroita: Jätä koti asutun näköiseksi. Esimerkiksi lapsiperheet kannattaa jättää leluja pihalle.

6. NAAPURI

Sovi naapuriavusta: asuntomurron riski vähenee, jos joku pitää taloasi silmällä. Voit pyytää häntä tarkastamassa tilanteen vaikka talon ulkopuolelta.

7. VAKUUTA

Tarkista, että kotivakuutus on voimassa ja vakuutusturva on kattava. Turvamerkitse, valokuvaa ja luetteloi arvokkaat esineet. Merkintälaitteita saa lainaksi vakuutusyhtiöiltä tai poliisilta.

8. VALO

Etenkin pientalo on hyvä jättää asutun näköiseksi. Käytä ajastinta, jolla saa asunnon valot syttymään iltaisin. Oma kummisetäni käyttää mökillään radiota lisäpelättinä – hyvä vinkki sekin

Ota yhteyttä

Tapojärvi

Anna Tapojärvi

Toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, kaupanvahvistaja, yrittäjä.

Oletpa sitten myymässä tai ostamassa unelmiesi kotia minun asiakkaana voit aina luottaa siihen, että palvelen sinua rautaisella ammattitaidolla ja periksiantamattomasti.

+358 40 5878 010

anna@asuntokauppiaat.fi

twitterfacebookinstagramLinkdin

 

Tilaa uutiskirjeemme