KORONA JA ASUNTOKAUPPA

Usko tai älä, mutta KORONA mainitaan myös ostotarjouksessa ja kauppakirjassa!

On siis ihan normaalia ja tätä päivää, mikäli huomaat ostotarjouksessa ja kauppakirjassa maininnan koronasta. Tässä on Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry:n laki- ja lausuntovaliokunnan laatima tiedote.

OSTOTARJOKSEN  KORONAVIRUS -lauseke

Tarjouksen tekijä on tietoinen, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy koronavirukseen liittyvien viranomaismääräysten tai -ohjeistusten vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja tarjouksen tekijä ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi.

Osapuolet ovat tietoisia myös siitä, että mikäli kaupantekotilaisuutta ei pystytä järjestämään koronavirukseen liittyvien viranomaismääräysten tai -ohjeistusten vuoksi (pankki, välittäjä, ostaja, myyjä) ostotarjouksessa sovitussa ajassa vaan se siirtyy myöhempään ajankohtaan, ei tarjouksessa sovittua sanktiota noudateta.

KAUPPAKIRJAN KORONAVIRUS -lauseke

Ostaja on tietoinen siitä, että mikäli kaupan kohteen hallinnan luovutus viivästyy koronavirukseen liittyvien viranomaismääräysten tai -ohjeistusten vuoksi, kyseessä ei ole myyjän suoritusvirhe ja ostaja ei tällöin ole oikeutettu korvauksiin hallinnan luovutuksen viivästymisen vuoksi. Tällöin myyjä vastaa yhtiövastikkeista ja muista yhtiölle suoritettavista maksuista kohteen vapautumiseen asti.

Tapojärvi

Anna Tapojärvi

Toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, kaupanvahvistaja, yrittäjä.

Oletpa sitten myymässä tai ostamassa unelmiesi kotia minun asiakkaana voit aina luottaa siihen, että palvelen sinua rautaisella ammattitaidolla ja periksiantamattomasti.

+358 40 5878 010

anna@asuntokauppiaat.fi

twitterfacebookinstagramLinkdin

 

Tilaa uutiskirjeemme