Kiinteistönvälittäjä Anna Tapojärvi, Arviokirja

Arviokirja

Tilaa rahanarvoinen arviokirja

Jos kotisi arvo on noussut ja tarvitset pankista lainaa – arviokirjaa vastaan tämä on mahdolista. Arviokirja on ammattilaisen laatima asiakirja kiinteän- tai irtaimen omaisuuden sen hetkisestä realistisesta markkina-arvosta. Pyydä Helsingin Asuntokauppiaat käymään niin päivitetään tiedot ajantasalle.

Arviokirjaa pyydetään useimmiten seuraavista syistä:

 • vakuutusyhtiön pyynnöstä (jotta omaisuutesi on vakuutettu oikeasta arvosta)
 • pankin pyynnöstä (vakuusarvo ja lainan saanti)
 • kuolinpesän jakamisen yhteydessä
 • perukirjan laatimista varten avioerossa omaisuuden arvon määritykseen ja omaisuuden ositukseen
 • sijoitusasunnon arvon määrittämiseen

Onko kotisi nyt arvokkaampi kuin kymmenen vuotta sitten?

Arvion kohteena on yleisimmin asunto-osake (irtain) tai kiinteistö (kiinteä), sillä mahdollisesti sijaitsevine rakennuksineen. Arviokirja laaditaan tilanteen mukaan jollakin kolmesta nykyisin hyväksytystä menetelmästä. Arviokirjan menetelmiä ovat:

 • kauppa-arvomenetelmä
 • tuottoarvomenetelmä
 • kustannusarvomenetelmä

Arviokirja kiinteistö

Kiinteistön arviokirjan saat parissa päivässä. Tulen henkilökohtaisesti paikanpäälle kartoittamaan arvioitavaa kiinteistöä tai tonttia. Tämä kestää kohteesta riippuen alle tunnin.

Kiinteisön arviointiin tarvitaan lainhuutotodistus, kiinteistörekisteriote, rasitustodistus ja vuokraoikeudesta lisäksi todistus vuokraoikeudesta ja vuokraoikeutta koskeva rasitustodistus. Sinun ei kuitenkaan tarvitse näistä asiakirjoista huolehtia, sillä Helsingin Asuntokauppiaat on täyden palvelun kiinteistönvälitysliike – me huolehdimme tarvittavat asiakirjat.

Kiinteistön arviokirja – alkaen 400€ + alv 24 %

Arviokirja huoneisto (asunto-osake)

Asunto-osakkeen arviokirjan saat viikon sisällä tilauksestasi. Sovimme tapaamisen arvioitavaan huoneistoon ja teemme siitä tarvittavat dokumentoinnit. Se ei vie aikaasi kuin tunnin.

Lisäksi arviointiin tarvitaan aina isännöitsijäntodistus, tuloslaskelma, tase, talousarvio, energiatodistus, yhtiöjärjestys ja kunnossapitosuunnitelma. Mutta sinun ei tarvitse näistä asiakirjoista huolehtia. Helsingin Asuntokauppiaissa huolehdimme kaikista tarvittavista asikirjoista.

Huoneiston arviokirja – alkaen 200€ + alv 24 %

Ota yhteyttä

  Haluatko että otamme yhteyttä sinuun?

  Jätäthän meille yhteystietosi ja lyhyen viestisi niin otamme sinuun yhteyttä pikimiten

  Yksityisyytesi on meille tärkeä, tutustu tietosuojaselosteeseemme.

   

  Tilaa uutiskirjeemme