kaupanvahvistaja Tapojärvi

Kaupanvahvistaja

 

Asuntokauppiaat LKV Oy:n Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja on Anna Tapojärvi.

Tarvitset aina kaupanvahvistajan kun ostat, myyt, lahjoitat, ositat, perit tai saat kiinteistön Suomesta.

Palvelen Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Mikkelissä. 

Tilaa kaupanvahvistus p. 040 5878 010 ja sovitaan aika jo tänään.

  • Lähetä kauppakirja / lahjakirja osoitteeseen anna@asuntokauppiaat.fi
  • Liitä mukaan lainhuuto- ja rasitustodistus sekä kiinteistörekisteriote. Max 3kk vanhat. Saat myös kauttani nämä kiinteistön viralliset asiakirjat, joten kirjoita viestiin jos tilaat nämä.
  • Ottakaa henkkarit tilaisuuteen mukaan
  • Maksu käteisellä tai MobilePaylla
  • Muista laittaa kauppakirjaan / lahjakirjaan kaupanvahvistajan lauseke:

    Kaupanvahvistajana todistan, että (myyjän nimi) luovuttajana ja (ostajan nimi) luovutuksensaajana ovat allekirjoittaneet tämän luovutuskirjan, ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä luovutusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että luovutuskirja on tehty maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla.

    Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja Anna Tapojärvi tunnus: 402000/338

Kaupanvahvistaja tilataan kiinteistön kaupantekotilaisuuteen ostajan (kiinteistön luovutuksensaajan), myyjän (kiinteistön luovuttajan) tai kiinteistönvälittäjän toimesta. Kaupanvahvistaja on tutustunut vaadittaviin asiakirjoihin, tarkastaa kauppakirjan, hyväksyy allekirjoituksellaan kaupan ja tekee siirtomerkinnät kiinteisönkauppakirjaan. Tämän jälkeen kaupanvahvistaja tekee siirtomerkinnät maanmittauslaitoksen rekisteriin.

Kaupanvahvistuksessa kiinteistön luovutus (esimerkiksi kauppa tai lahja) vahvistetaan kaikkien luovutuskirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. Jos joku osapuolista ei pääse paikalle, hän voi valtuuttaa valtakirjalla toisen henkilön puolestaan. Ilman kaupanvahvistusta luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön eli virallisesti omistajuus ei ole siirtynyt.

Kaupanvahvistuksen voi tehdä ainoastaan maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja. Ota yhteyttä jo tänään.

Kaupanvahvistus voidaan tehdä myös helposti kotikäyntinä, sinulle sopivana aikana myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kustannukset

Kiinteistön kaupanvahvistus 120 € + matkakulut 0,43 €/km

Kauttani saat myös kiinteistön viralliset asiakirjat (lainhuuto- ja rasitustodistus sekä kiinteistörekisteriote): 30€/kpl

Maksu suoritetaan käteisellä tai MobilePaylla.

Arviokirja, cheers

Luovutuskirjaan lisätään kaupanvahvistajan lauseke:

Kaupanvahvistajana todistan, että (myyjän nimi) luovuttajana ja (ostajan nimi) luovutuksensaajana ovat allekirjoittaneet tämän luovutuskirjan, ja että he ovat olleet yhtä aikaa läsnä luovutusta vahvistettaessa. Olen tarkistanut allekirjoittajien henkilöllisyyden ja todennut, että luovutuskirja on tehty maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla.

Paikka ja päivämäärä

Maanmittauslaitoksen määräämä kaupanvahvistaja Anna Tapojärvi tunnus: 402000/338

Muista nämä

Kiinteistön myyjä

Esitä lainhuutotodistus tai asiakirjat, jotka todistavat omistusoikeutesi myytävään kiinteistöön Rasitustodistuksesta ostaja näkee kiinnitykset, erityiset oikeudet sekä ulosmittaukset ja muut käyttö- ja vallintarajoitukset. Muun muassa kiinteistön muodostamista koskevat tiedot, kiinteistöön liittyvät oikeudet ja rasitteet, kiinteistötunnuksen ja pinta-alan voit tarkistaa kiinteistörekisteriotteesta.

Muita kaupanteossa mahdollisesti tarvitsemiasi asiakirjoja ovat esimerkiksi kartta myytävästä kiinteistöstä, osaomistajien tekemä hallinnanjakosopimus tai kiinteistöön kirjattu vuokrasopimus.

Kiinteistön ostaja

Pyydä nähdä mahdollisimman tuore lainhuutotodistus ja rasitustodistus ennen kaupan tekemistä. Hae lainhuutoa tai vuokraoikeuden kirjaamista mahdollisimman pian kaupan teon jälkeen. Ohjeet tästä:

Rakennusluvista ja kaavoitustilanteesta saat lisää tietoa kunnan rakennusvalvonnasta. Määräalan kaupassa lohkomista ei sinun tarvitse erikseen hakea. Lohkominen suoritetaan automaattisesti lainhuudon myöntämisen jälkeen. Voit käyttää ostamaasi kiinteistöä lainan vakuutena kiinnitysten avulla.

Ota yhteyttä

Tapojärvi

Anna Tapojärvi

Toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä LKV, LVV, kaupanvahvistaja, yrittäjä.

Oletpa sitten myymässä tai ostamassa unelmiesi kotia minun asiakkaana voit aina luottaa siihen, että palvelen sinua rautaisella ammattitaidolla ja periksiantamattomasti.

+358 40 5878 010

anna@asuntokauppiaat.fi

twitterfacebookinstagramLinkdin

 

Tilaa uutiskirjeemme