Kiinteistönvälittäjä Anna Tapojärvi, Kauppakirja

Kiinteistön kauppakirja

Kiinteistön kauppakirja on määrämuotoinen asiakirja, jonka laadinta vaatii aina kiinteistönvälityksen ammattilaisen.

Kauppakirjan on aina oltava maakaaressa säädetyn mukainen, eikä kiinteistökauppa ole sitova, ellei sitä tehdä oikeassa muodossa.

Helsingin Asuntokauppiaat on täyden palvelun kiinteistönvälitysliike ja hoidamme puolestasi myös kauppakirjat ja olemme sekä myyjän, että ostajan apuna aina kaupanteon jokaisessa vaiheessa. Halutessasi varaamme myös ajan kaupantekotilaisuuteen pankkiin, varmistamme, että paikalla on kaupanvahvistaja ja huolehdimme kaikesta dokumentaatiosta. Ota yhteyttä myös, jos olet itse myymässä kotiasi, mutta kauppakirjojen teko mietityttää!

 

1 § (4.2.2011/96)Kauppakirjan muoto

Kiinteistön kauppa on tehtävä kirjallisesti. Myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja. Kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa.Kiinteistön kauppa voidaan tehdä myös sähköisesti 5 luvun 3 §:ssä tarkoitetussa kaupankäyntijärjestelmässä. Myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on hyväksyttävä sähköinen kauppakirja samansisältöisenä siten kuin 9 a luvussa säädetään

Kauppakirjasta on käytävä ilmi ainakin nämä: luovutustarkoitus luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja kauppahinta tai muu vastike.
Kauppa ei ole sitova, ellei sitä ole tehty tässä pykälässä säädetyllä tavalla. Jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä kauppakirjaan on merkitty.

Helsingin Asuntonkauppiaat – jotta kodin osto olisi turvallista ja huoletonta!

Kiinteistön kauppakirja

Hinta alkaen  500 € + alv 24 %

Kauppakirjan pakolliset liitteet saat myös kauttamme:

 • lainhuutotodistus
 • kiinteistörekisteriote
 • rasitustodistus
 • vuokraoikeudesta lisäksi todistus vuokraoikeudesta ja vuokraoikeutta koskeva rasitustodistus

Mitä kiinteistö tarkoittaa?

Kiinteistöjä ovat lain mukaan tilat, tontit ja määräalat eli rajoiltaan määrätyt maa-alueet. Näihin kiinteistöihin kohdistuvat oikeudet, kuten esim. omistusoikeus, vuokraoikeus, panttaus tai käyttöoikeus voidaan merkitä julkiseen rekisteriin. Useimmiten rekisteröinti on pakollista. On syytä muistaa, että asunto-osakkeet eivät ole kiinteistöjä, vaan ne ovat irtainta omaisuutta.

Maakaari (12.4.1995/540)

Maakaaresta löytyvät muun ohella kiinteistön kauppaa koskevat säännökset. Keskeisiä säänneltyjä kysymyksiä ovat muun ohella kiinteistön kauppaa koskevat muotovaatimukset ja kiinteistöoikeudellisen kirjausjärjestelmän yleispiirteet. Maakaari sisältää myös esineoikeudellista sääntelyä kolmannen oikeuksien ja kiinteistön panttaamisen osalta.

Maanvuokralaki (29.4.1966/258)

Maanvuokralakia sovelletaan sopimukseen, jolla kiinteistö tai alue annetaan määräajaksi tai toistaiseksi vuokralle määräsuuruista maksua vastaan.

Katso lisää kiinteistön kaupasta TÄSTÄ

Kiinteistökaupan ammattilainen

Olemme erikoistuneet asuntojen ja kiinteistöjen myyntiin ja välittämiseen, joista meillä on menestyksekäs kokemus. Aktiivinen markkinointi sekä asiakaskontaktointi mahdollistavat kauttamme tehokkaan kiinteistökaupan. Toimimme hyvää välitystapaa noudattaen ja olemme SKVL:n jäsenyritys. Välityspalkkio kiinteistöt 4 % sis. alv 24 % velattomasta kauppahinnasta. Tai kiinteä palkkio sopimuksen mukaan.

Ota yhteyttä

  Haluatko että otamme yhteyttä sinuun?

  Jätäthän meille yhteystietosi ja lyhyen viestisi niin otamme sinuun yhteyttä pikimiten

  Yksityisyytesi on meille tärkeä, tutustu tietosuojaselosteeseemme.

   

  Tilaa uutiskirjeemme