kiinteistön kauppa­kirja

Kiinteistön kauppakirja

Kiinteistön kauppakirjan laatii aina ammattilainen

Kiinteistön kauppakirja on määrämuotoinen asiakirja, jonka laadinta vaatii aina kiinteistönvälityksen ammattilaisen.
Kauppakirjan on aina oltava maakaaressa säädetyn mukainen, eikä kiinteistökauppa ole sitova, ellei sitä tehdä oikeassa muodossa.

 

Helsingin Asuntokauppiaat ja on täyden palvelun kiinteistönvälitysliike ja hoidamme puolestasi myös kauppakirjat ja olemme sekä myyjän, että ostajan apuna aina kaupanteon jokaisessa vaiheessa. Halutessasi varaamme myös ajan kaupantekotilaisuuteen pankkiin, varmistamme, että paikalla on kaupanvahvistaja ja huolehdimme kaikesta dokumentaatiosta.

 

Ota yhteyttä myös, jos olet itse myymässä kotiasi, mutta kauppakirjojen teko mietityttää!

hinnasto

kiinteistön kauppakirja

Kiinteistön kauppakirjan muoto

Näin sanoo laki kiinteistön kauppakirjasta:
1 § (4.2.2011/96)Kauppakirjan muoto
Kiinteistön kauppa on tehtävä kirjallisesti. Myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on allekirjoitettava kauppakirja.

 

Kaupanvahvistajan on vahvistettava kauppa kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa.Kiinteistön kauppa voidaan tehdä myös sähköisesti 5 luvun 3 §:ssä tarkoitetussa kaupankäyntijärjestelmässä. Myyjän ja ostajan tai heidän asiamiehensä on hyväksyttävä sähköinen kauppakirja samansisältöisenä siten kuin 9 a luvussa säädetään

 

Kauppakirjasta on käytävä ilmi ainakin nämä: luovutustarkoitus luovutettava kiinteistö, myyjä ja ostaja kauppahinta tai muu vastike.
Kauppa ei ole sitova, ellei sitä ole tehty tässä pykälässä säädetyllä tavalla. Jos myyjä ja ostaja ovat sopineet kauppakirjaan merkittyä suuremmasta kauppahinnasta tai muusta vastikkeesta, myyjällä ei ole oikeutta saada perityksi enempää kuin mitä kauppakirjaan on merkitty.

Kiinteistön kauppakirja voidaan tehdä myös helposti kotikäyntinä, sinulle sopivana aikana myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Ota yhteyttä kiinteistön kauppakirjaan liittyen

    Lähettämällä viestin hyväksyt tietosuojaselosteemme.

    Tilaa uutiskirjeemme!

    Tilaamalla uutiskirjeen kerrot meille, että sinulle saa lähettää markkinointipostia. Tietosuojasta voitte lukea lisää täältä. Hyväksyt ehdot tilaamalla uutiskirjeen.